Ilse van Sloten, medewerker communicatie Humanitas:
“Het is een voorrecht om met Josephine te kunnen werken vanwege haar enthousiasme en oprechte interesse in de onderwerpen waar ze over schrijft of research voor doet.
Haar journalistieke achtergrond zie je terug in een gezonde dosis nieuwsgierigheid en daadkrachtige aanpak.
In combinatie met haar brede vakkennis, vasthoudendheid, mensenkennis en tactvolle aanpak maakt dit haar een geweldige freelance tekstschrijver en researcher voor onze organisatie!”

Boudewijn Chorus, hoofdredacteur de Humanist:
“Met Josephine heb ik een heel inspirerende samenwerking gehad. Wij maakten samen met vele freelancers jarenlang een prachtig blad.
Josephine kwam met vele originele ideeën en schreef mooie artikelen, interviews. Zij onderhield op een heel prettige wijze contact met auteurs en gaf mij als haar hoofdredacteur faire feedback.
Als geen ander bewaakte zij het afgesproken format en sloeg ons frequent en meestal terecht om de oren met het Handboek Redactie.”

Arnoud Kluiters, eindredacteur Vooruitgang:
“Jarenlang heb ik als eindredacteur van Vooruitgang, kwartaalmagazine van de Nederlandse Stomavereniging, met heel veel plezier met Josephine gewerkt.
Ze is nieuwsgierig, checkt gegevens en aarzelt niet de telefoon op te pakken als ze alsnog ergens vragen over heeft. Dat gaat niet alleen op voor haar gesprekken met mensen en het spitten naar informatie, maar indien nodig ook voor het terugkoppelen naar de briefing.
Josephine is gedreven én betrokkenen en heel prettig in de omgang. Het is altijd erg fijn om terug te kunnen vallen op dit soort fijne mensen in je team.”

Eveline van Dijck, eindredacteur tv, Human:
“Josephine is een creatieve researcher, journalist en schrijver met een originele benadering van onderwerpen, zij weet vaak een bijzondere invalshoek te vinden.
Ze is een ‘tijger’ in snelle eindredactie en het herschrijven van artikelen voor internet. Ze weet beeld en tekst goed met elkaar te combineren.
Haar manier van werken met mensen is vriendelijk en warm, direct en charmant.
Haar ‘output’ is snel en van hoge kwaliteit. Met haar samenwerken was een groot genoegen.”

Ad Bekers, geïnterviewde voor Humanitas:
“Toen Josephine mij belde met het verzoek mee te werken aan een interview over partnerverlies en rouwverwerking dacht ik gelijk, dit wordt toch geen zielig verhaal…?
Het verdriet om het gemis van mijn partner is er dagelijks, maar de mooie herinneringen geven heel veel troost en de moed om verder te gaan. Dit heb ik ook zo aan Josephine in het interview verteld.
Wat geweldig dat ik dit alles in de door haar uitgewerkte tekst van het interview direct herkende. Een echte vakvrouw.”